Kuka

Olen psykologi Laura Flöjt-Leinonen, erityisosaamisalueena kehitykselliset erityisvaikeudet, psykofyysinen näkökulma ihmisen hyvinvointiin sekä liikunta- ja urheilupsykologia. Olen huomannut, että ammatillisessa mielessä näillä sovellusaloilla on yllättävän paljon yhtymäkohtia. On äärettömän kiehtovaa, miten monella tapaa kehomme ja mielemme kytkeytyvät yhteen eri tasoilla ja mekanismeilla, ja miten hyvinvoinnin lisääntyminen jomman kumman kautta vaikuttaa elämän kokonaisuuteen.

Asiakkaani osoittavat minulle, miten monella tavalla ihminen voi elää hyvää ja itsensä näköistä elämää. Työssäni en tarvitse psykologin ammattislangia, etkä juuri löydä sitä tästä blogistakaan.

Omaan ja perheemme elämäntapaan kuuluu olennaisena osana liikunta. Harrastan kainuulaisissa korpi- ja mäntykangasmaisemissa polku- ja ultrajuoksua. Suunnistus on pitkäaikaisin lajini, jonka vaikeuteen välillä työläännyn, mutta löydän itseni rasteilta yhä uudelleen. Suunnistuksessa painopiste on kuitenkin enemmän seuratoiminnassa ja talkoissa kuin omissa kisasuorituksissa.

Tässä blogissa tutkiskelen liikuntaan ja urheiluun liittyviä psykologisia kysymyksiä omaksi ja lukijoiden hyödyksi. Lyhyemmät tuumaukset löydät Instagramista.

Olen tyyppiesimerkki ikuisesta oppijasta, joka ei ole koskaan tyytynyt tarkastelemaan asioita jostakin kapeasta näkövinkkelistä. Tässä niitä koulutuksista, joista ammennan blogiini ja työhöni:

Psykologian maisteri, filosofian maisteri, psykoterapeuttiopiskelija (kognitiivinen käyttäytymispsykoterapia), kasvatustieteen perusopinnot, liikuntapsykologian perusopinnot (25 op), urheiluravitsemuksen perusopinnot (30 op), rentoutusvalmentajakoulutus, autismin asiantuntijakoulutus, sensorinen integraatio ja luova liikunta, myötätuntokeskeiset menetelmät lyhytinterventioissa, syömishäiriökoulutus, psykofyysisen psykoterapian perusopinnot.

Yritykseni Ajatusalta psykologipalvelut yhteystiedot löydät täältä. Teen työtä myös liikunta- ja urheilupsykologian parissa.

Kuva: oma arkisto

Kerron omasta juoksuharrastuksestani eri blogissa. Sieltä voit halutessasi lukea kuntojuoksijan tiestäni kevyemmällä ja henkilökohtaisella otteella. Kisaraportit on linkitetty myös tähän blogiin Kisaraportit -sivulle.